3/10/11

Fish Spa in Malta


Το Μπλε Παράθυρο


Το μικροσκοπικό αρχιπέλαγος  της Μάλτας ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική είναι ένα σημείο που θέλησαν να κατακτήσουν πολλοί, γιαυτό αποτέλεσε συχνό στόχο εισβολής.

Διάδρομος των Ιπποτών




Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη (αργότερα της Μάλτας)(αυτοί που πέρασαν και από την Ρόδο) κληροδότησαν στο μέρος παλάτια, φρούρια και μια δοξασμένη επιβλητική πρωτεύουσα, τη Βαλέτα, ενώ η κληρονομιά που άφησαν οι Βρετανοί ήταν οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, τα κρύα βουτήματα και η λατρεία για το τσάι. Οι πρώτοι άποικοι στα νησιά , άφησαν μια θαυμαστή κληρονομιά. Οι εντυπωσιακοί μεγαλιθικοί ναοί, είναι από τους παλαιότερους στον κόσμο (2500 π.Χ.). Η Μάλτα, το μεγαλύτερο νησί στο Αρχιπέλαγος, έχει τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα και τους πιο πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς.

Βαλέτα
 Η Βαλέτα, η πόλη με τις χρυσόχρωμες πέτρες, βρίσκεται πάνω σε ένα στενό ακρωτήριο και πλαισιώνεται και από τις δύο πλευρές από θαυμάσια φυσικά λιμάνια.
Λιμάνι Βαλέτας

Χτισμένη από τους Ιππότες μετά τη Μεγάλη Πολιορκία του 1565 και παίρνοντας το όνομά της από το νικηφόρο Μεγάλο Μάγιστρό τους, τον Jean Parisot de la Vallette, η καστρόπολη είναι κλεισμένη πίσω από ένα κραταιό κύκλο αδιαπέραστων τειχών και προμαχώνων. Μέσα από τα τείχη, οι αναγεννησιακοί δρόμοι ξεδιπλώνονται σε ένα όμορφο δίκτυο. Η καρδιά της Βαλέτας είναι ο πλατύς δρόμος Triq Ir-Republika, ο δρόμος της Δημοκρατίας, που περιστοιχίζεται από πριγκιπικά παλάτια και κυριαρχείται από τον θαυμάσιο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη.
Ο Μπαρόκ Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη -Βαλέτα

Από εδώ οι παράπλευροι δρόμοι πλαισιώνονται από εγκαταλελειμμένα palazzo που καταλήγουν στα απόκρημνα βράχια προς τα λιμάνια.
Χωριό Ποπάυ
 Οι πιο τουριστικές γειτονιές, όπως η περιοχή  St Julians και Sliema έχουν εντυπωσιακά ξενοδοχεία, εστιατόρια , μπαρ και Καζίνο.
Ομορφα ενθύμια από χρωματιστά χειροποίητα υαλικά
Ανάμεσα τους ξεφυτρώνουν  μικρά μαγαζιά με περίεργο ντεκόρ. Δεξαμενές νερού και μέσα μικρά ψαράκια. Είναι spa ποδιών.


                                          Λέγεται  " The Fish Lounge"
Η περιποίηση των άκρων με ψάρια του είδους Garra Rufa είναι μία μέθοδος περιποίησης σχετικά νέα που ξεκίνησε  πριν από λίγα χρόνια σε χώρες όπως η Ταϋλάνδη, η Μαλαισία και η Ιαπωνία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και έτσι γρήγορα εξαπλώθηκε και έξω από αυτές.
Η ιστορία ξεκίνησε από μία πόλη της Τουρκίας την Κανγκάλ. Εκεί  ψάρια κυπρίνοι στις λίμνες της περιοχής έδειξαν ότι είχαν την ικανότητά  να καθαρίζουν τα μέλη του σώματος που πλησίαζαν, από τα νεκρά κύτταρα. Τα ψαράκια απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τα σκληρά μέρη των ποδιών όχι δαγκώνοντας τα αλλά πιπιλώντας τα. Απελευθερώνουν δε με το σάλιο τους ένα ειδικό ένζυμο που έχει επουλωτικές και μαλακτικές δράσεις πάνω στο δέρμα. Έτσι το δέρμα αποκτά βελούδινη αίσθηση στην αφή και μάλιστα όταν υπάρχει πρόβλημα δερματολογικό τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Η πόλη Κανγκάλ έγινε γνωστή και μάλιστα πολλοί άνθρωποι με ψωρίαση πηγαίνουν εκεί για ανακούφιση. Μετά την Τουρκία εξαπλώθηκε σε χώρες που είναι τοπ σε υπηρεσίες ευεξίας όπως είναι η Ταϋλάνδη και φυσικά μετά η μόδα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.



 Τα ψαράκια με το πιπίλισμα κάνουν ένα είδος μικρομασάζ. Η  αίσθηση στην αρχή είναι σαν γαργαλητό και μετά είναι σαν χάδι, είναι γενικά πολύ χαλαρωτικό. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δε θα γελάσει μόλις βάλει τα πόδια του στο νερό και τα ψαράκια αναλάβουν υπηρεσία. Το νερό είναι ζεστό σε χαλαρώνει και απελευθερώνει την ένταση. Βλέποντας δε τα ψαράκια δημιουργείς συνειρμούς με θάλασσα, με διακοπές, με ξεκούραση, και έτσι χαλαρώνεις και νοητικά. Είναι σαν μασάζ ρεφλεξολογίας. Τα πόδια γίνονται  πιο μαλακά και πιο βελούδινα
.
 
Στην Μάλτα τα 15 λεπτά  κοστίζουν 9 ευρώ και τα 30 λεπτά 15 ευρώ. 
 
Ένα είναι σίγουρο, ότι μετά από ένα fish spa καλύτερα είναι να γυρίσετε σπίτι με τα πόδια. Οι Μαλτέζοι οδηγοί δεν πιστεύουν στα όρια ταχύτητας, στα φλας και στις προτεραιότητες. Οι δε οδηγοί λεωφορείων αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον δρόμο ως αόρατους.
Η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα www.visitmalta.com  περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για οτιδήποτε μπορείτε να δείτε και να κάνετε, καθώς και έναν χρήσιμο διαδραστικό χάρτη.

Καλό σας ταξίδι!!

ΥΣ: Ευχαριστώ πολύ την Κική  http://tantekiki.blogspot.com/ για την συνταγή της με τα σοκολατάκια.  Κική μου τα εφτιαξα στην  παρουσίαση του master  της κόρης μου. Δεν πρόλαβα ούτε να τα δοκιμάσω. Εξαφανίστηκαν… Ευτυχώς τα είχα φωτογραφίσει…   

105 σχόλια:

Zeta Mp είπε...

Αχ Μάνια μου! Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ τη Μάλτα!! Έχω ακούσει τα καλύτερα και τώρα με δελέασες και εσύ με το fish spa!! χαχαχα Τα σοκολατάκια σου φαίνονται υπέροχα!! Κάτι τέτοια με καρυδάκι φτιάχνει κ η μαμά μου και είναι τέλεια!! Συγχαρητήρια για την κόρη σου!! Φιλάκια!!!

Ειρηνη Σ είπε...

να εισαι καλα που μας ταξιδεψες
καλημερα

Kiki Aposeki είπε...

Δελεαστικότατη η ανάρτηση Μάνια μου!!! Συγχαρητήρια στην κορούλα σου, η ζωή της να είναι γλυκιά σαν τα σοκολατάκια σου!!! Καλή σταδιοδρομία!!!

gwgw είπε...

Μακαρι να ειχαμε την δυνατοτητα να ταξιδευαμε στην πραγματικοτητα...δεν βαριεσαι τουλαχιστον μας ταξιδεψες εσυ χωρις να κουραστουμε...χαχαχα!!!
Πανεμορφες εικονες,καλη σου μερα,φιλακια!!!

KaPaworld είπε...

Τα σακολατάκια φαίνονται τέλεια!!!

kot-itsa είπε...

eixa paei sthn malta prin 3 xronia k thn latrepsa!!!ma ti teleia re paidi mou!!!perasa poly omorfa alla tote dn htan sthn moda to fish pedi!!
:))

Litsa είπε...

Τέέέλεια... Ζήλεύω και τα σοκολατάκια και την Μάλτα... Πόσο θα θελα να ταξιδέψω!
Για το spa δεν το συζητάμε... το είδα στην τηλεόραση και θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Έχω ακούσει τα καλύτερα.Φιλιά

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΑΝ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΠΟΥ!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

Summertime Blues είπε...

ένα μέρος που ήθελα να πάω.
το fish spa ακαταμάχητο
χι χι!

zoyzoy είπε...

Καλά το ταξίδι σου υπέροχο και εκπαιδευτικό θα'λεγα.
Πρώτη φορά ακούω για τα fish spa άραγε γίνεται και στα πάνω άκρα??
Αν έχει κάποιος ψωρίαση στους αγκώνες μπορεί να βάλει και χέρια:))


Καλώς σε βρήκα
φιλί θαλασσινό!

Sophie είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες Μάνια μου και η εμπειρία φαντάζομαι θα σου μείνει αξέχαστη!!!Αυτό με τα ψαράκια θα ήθελα να το δοκιμάσω και 'γω όπως και τα σοκολατάκια σου φαίνονται πεντανόστιμα!!!Καλό βράδυ σου εύχομαι φιλάκια....

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα με ενθουσίαζε ένα fish spa
Αραγε υπάρχει κάτι ανάλογο κι εδώ?? Δεν πιστεύω!
Πολλά συγχαρητήρια για την κορούλα σου!
Φιλιά!

Kitchen Stories είπε...

Πολλές ευχές στη μικρή, για τις επιτυχίες της. Και σ΄ ανώτερα!

Πανέμορφο το ταξίδι στη Μάλτα, σαν να ταξίδεψα ήδη εκεί.

Elena είπε...

Μάνια μου σε ευχαριστώ γι αυτό το υπέροχο ταξίδι, πραγματικά με ταξίδεψες με αυτήν την ανάρτησή σου!!! Υπέροχη η Μάλτα!! Συγχαρητήρια και στην κόρη σου!! Φιλάκια πολλά!!!

Tante Kiki είπε...

Μάνια μου σ'ευχαριστώ κατ' αρχήν για το υπέροχο ταξίδι και την πολύ χρήσιμη ανάρτησή σου! Πάντως εγώ δεν θα έκανα fish spa...με ανατριχιάζουν τα ψαράκια όπως τα βλέπω. Επίσης σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το link για τα σοκολατάκια. Χαίρομαι που σου άρεσαν και με το καρύδι...βγήκαν υπέροχα.
Καλή σταδιοδρομία στην κορούλα σου κι εσείς να την χαίρεστε! Πολλά φιλιά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΑΧ τι μου κάνεις ξημερώματα!!! Εμ Μάλτα, εμ χαλάρωση , εμ κορούλα.
Πώς ν αντέξω τρία χτυπήματα μαζεμένα,αλλά επειδή παραχαλάρωσα με τα ψαράκια (πίστεψέ με, σαν να το ζούσα!)πάω για ύπνο μ ένα χαμόγελο και μια γλυκειά γεύση απο τ ασοκολατάκια που δε δοκίμασες.
Εύχομαι ΟΛΗ τη γλύκα τους να την βρεί μπροστά της η κόρη!Καλό ξημερωμα

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΙΑ!!!!!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ!
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!
ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ , ΡΩΤΗΣΕ ΜΕ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!

marykapsi είπε...

Fish spa e? Teleia :)))
Se ekana follow kai go se euxaristo polu!!

MaryFashionLove

Юлия Чантурия είπε...

Как красиво!!!
Прохожу всегда мимо таких рыбок, не могу решиться на такую процедуру :))

Nil Lima da Silva είπε...

Mávia Hi how are you?
I really enjoyed your post, I learned a lot about Malta.
It seems to be a spectacular place, with unique beauty and history of the Renaissance.
It is amazing !!!!!
But ... this treatment for the feet with fish ... I do not know if ..
I have been following the news of the situation in Greece, strikes and protests.
The political situation of Greece and financial matters a lot to my country, because our financial situation is still fragile and very sensitive to the international U.S. dollar and Euro ...
Brazil has passed a moratorium 20 years ago and still try to pick ourselves up slowly from the recession, unemployment and financial speculation.
I wish luck to all the Greek people.

Nil Lima da Silva είπε...

Ah ... I use paint brand Acrilex, own paint, cotton fabric, water soluble.
I know they are sold in Portugal.
My mother is not very well, she is 63 years old and fell down the stairs in the house of an aunt.
She is walking with a bit of trouble and I was worried about her.
But she is recovering now.
I thought their children were still babies .. rsrsrsr .... but are now adults ...
A big hug to you and your entire family.

PiciFriki είπε...

πρέπει να πάω

ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Ax Μάνια μου τι υπέροχα μέρη!!! Μας ταξίδεψες!!! Νομίζω fish spa ξεκίνησαν να έχουν και εδώ στην Ελλάδα....αλλά νομίζω..... πολυτέλεια για τους καιρούς που διανύουμε.
:(
Καλό Σ/Κ καλή μου!!!! :))

Makis Del είπε...

kalispera kai apo dw mania...ti eksairetiko keimeno...diaforetiko...me eikones ...alla kuriws me auto to fovero me ta psarakia..eyge...

Marie-Anne είπε...

Καλώς σε βρήκα λοιπόν Μάνια μου ! Και ώ τί έκπληξη !!!!! είχα σκοπό κι εγώ να κάνω ανάρτηση για την Μάλτα αλλά βλέπω ότι με πρόλαβες, χαχαχα !! Πραγματικά μου άρεσε πολύ η Μάλτα και, άν και ήμουν σε συνέδριο εκεί, είχα πάρει πολλές φωτογραφίες. Συγχαρητήρια και για την κόρη σου. Και η δική μου φέτος πήρε το master της. Φαντάζομαι θα είναι της ίδιας ηλικίας....καλή σταδιοδρομία να έχουν τα κορίτσια μας, σε δύσκολες εποχές έτυχε να μπαίνουν στην επαγγελματική αναζήτηση.... Πολλά φιλιά !!!

Eliana είπε...

I love your blog and I am your follower. Thank you very much for being a follower of my blog too! :)
Hugs

1 Recette 1 Minute είπε...

Thanks for the comment and i'm very happy to discover your blog:)

Have a nice day!

Faniquito είπε...

Amei o post...lindos os lugares. Eu já ouvi falar desse tratamento e acho super interessante.

Beijinhos

Ana

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και η Μάλτα ..ήταν ένα προορισμός που ήθελα να επισκεφτώ..τώρα πια αδύνατον..

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Καλώς σε βρήκα Μάνια!
Τι όμορφη ανάρτηση!
Κι αυτό το spa με τα ψαράκια;;
Απλά χαριτωμένο και έξυπνο θα έλεγα!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ! ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ! ΜΑΣ ΚΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΚΙ!
ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ!

☆sapphire είπε...

Thanks so much for those beautiful photos. I enjoyed them very much. I had a very good time in your country for about two weeks when I was in 20's. I love Greece!! What an amazing country! But I've never been to Malta. I wish I could visit it!!

Unknown είπε...

Olá colega!
Muito obrigada por sua visita, volte sempre.Terá sempre novidades esperando por você.
Entre e fique a vontade.
Beijinhos,
Marli

Luciana F. Damiano είπε...

Hello!
Thanks for visiting.
These beautiful photos.
good week

Cristina-Tejiendo las Horas είπε...

Hola!! Gracias por tu visita y por tus palabras!!!!
Feliz semana!
Besos.

Marie είπε...

Μάλτα, ψαράκια, σοκολατάκια... τι ωραία πράγματα είναι αυτά!!! Να'σαι καλά που μας ταξίδεψες!!! Όσο για την κόρη σου να τη χαίρεσαι και να'στε πάντα καλά! Φιλάκια πολλά! Καλό βράδυ!

María Eugenia Rojas Alegría είπε...

Muy interesante tu post, he aprendido y descubierto muchas cosas bonitas, esos peces maravillosos, me gustaría tenerlos en casa. Gracias por compartir.
Abrazos dulces.
Mau

Ανεράιδα είπε...

Φαίνεται ωραία η Μάλτα, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.....Όσο για τα ψαράκια το φανταζόμουν ότι θα ήταν πολύ αναζωογονητικό, αλλά εσύ μου το επιβεβαίωσες!!

Σε ευχαριστώ και για τη λύση με την κόλλα για τα υφάσματα, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου.....

princess είπε...

Ένα δωράκι σε περιμένει! Πέρνα από το σπιτάκι μου και θα μάθεις! Καλό απόγευμα!

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

Καλησπέρα! Σου έχουμε ένα δωράκι-βραβειάκι. Πέρνα από το σπιτάκι μας να το παραλάβεις.

eleni είπε...

Μάνια,αξιοζήλευτο το ταξίδι σου!
Πολύ θα ήθελα να πάω!
Τέλειο το spa με τα ψαράκια!
Φιλιά!

Δημιουργία είπε...

Ομορφη και ταξιδιαρικη η αναρτηση σου.Καλως σε βρηκα.

Ρεβεκκα είπε...

τι ωραιο ταξιδακι...αφου αληθινο δεν παω καλο κ αυτο ε?χαχα.και οι πληροφοριες πολλες κ χρησιμες.φιλια.

Tante Kiki είπε...

Μάνια μου για έλα από το μπλογκοσπιτάκι μου...κάτι σε περιμένει!!! Φιλιά!

Rena Christodoulou είπε...

ΞΑΝΑΗΡΘΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ!!!!!!!!!!!
ΠΕΡΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!!!!!

Deni είπε...

Olá amiga!!!!Que delícia de lugar!!!!Gostei muito,abraçosss.

Marie-Anne είπε...

Καλημέρα, κάτι περιμένει στο σπιτάκι μου να έρθεις να το πάρεις !!!! Φιλάκια !

Márcia είπε...

Hi ! Thanks for your visit and sweet comments. Welcome to Blog's World! Beautiful images and great ideais you have in your blog.
Kisses,
Marcia from Brazil

Rena είπε...

Ομορφο το ταξίδι που μας πήγες!
Οσο για το " The Fish Lounge" εμείς το έχουμε δωρεάν σχεδόν σε όλες τις ελληνικές παραλίες!!!

Luzdelunna είπε...

que chulo!!!!!!!!!!!!! y con pedicura incluidajejeje
besos

Zeta Mp είπε...

Μάνια μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!Να εισαι πάντα καλά,φιλάκια!!!

Kate Astolat είπε...

Καλημέρα!
Πάρα πολύ μου άρεσε το άρθρο σου. Με ταξίδεψε μέχρι εκεί!

Ένα βραβείο σε περιμένει στο blog μου!
http://rooflab.blogspot.com/2011/10/1-7-15-blogs.html

SpIrToKoYto είπε...

πάντα να τη χαίρεσαι και να τη καμαρώνεις τη κορούλα σου Μάνια μου...
όσο για τα ψαράκια,να ξέρεις πως κολυμπούν και εδώ...
εφαρμόζεται και στην Ελλάδα αυτή η τεχνική χαλάρωσης...-:))

Magdalene B. είπε...

καλημέρα!μας ταξίδεψες!!καλώς σε βρήκα!!για την Κέρκυρα αλλιώς είναι ένα μέρος με τουριστική ματιά και αλλιώς για μόνιμη διαμονή!!φιλιά!

Marisa είπε...

Gracias por tu visita. Vives en una ciudad maravillosa, fui hace unos años y me encantó.
Saludos desde España

Eυθυμία Κάρμη είπε...

Μας ταξίδεψες .... Να είσαι καλά!!!
Πέρασε και από το σπιτάκι μου σου έχω βραβείο!!!!

Fanypap είπε...

Μάνια μου, συγχαρητήρια για την κορούλα σου!! καλή σταδιοδρομία!!! ευχαριστούμε για το κέρασμα, γνώρισα από κοντά την Tante kiki, στην μάζωξη της Αχτίδας και είναι ένας γλυκός υπέροχος άνθρωπος!!! μάλιστα μας έφερε αυτά τα γλυκάκια για κέρασμα, Φοντάν τα είπε, και μας έδωσε την συνταγή!!! θα τα κάνω κι εγώ το συντομώτερο!Ευχαριστούμε για το ταξίδι! Όσο για τα ψαράκια, ζηλεύω πολύ!!! φιλάκια πολλά!

CAVI είπε...

Ευχαριστίες για την επίσκεψη στο blog μου, σας φωτογραφίες του Spa στη Μάλτα είναι πολύ ωραία.

mia xara είπε...

Geia sou Mania, s'efharistoume gia tin episkepsi..Poly omorfi i xenagisi sou,kathws episis kai ta sokolatakia!!Synharitiria stin koroula sou,efhomai na tin kamarwseis opws epithymeis! :)

Marcia Sartori είπε...

Oii vim agradecer sua visitinha,Obrigada!!
Lindos lugares para se ver tem em seu blog,adorei!!
Beijos.
Marcia.

Kid'sART by Angie είπε...

τι υπεροχο ταξιδακι ηταν αυτο που μας πηγες!!!!το ευχαριστηθηκα!θελω πολυ να παω στη Μαλτα και τωρα θελω ακομη περισσοτερο!καπου καποτε ειχα ακουσει για το σπα ψαριων αλλα δεν ειχα δωσει σημασια...τωρα θελω κι εγωωωωωω.αν και εχω μια επιφυλαξη γιατι....γαργαλιεμαι πολυυυυυυυ στις πατουσιτσες!αλλα σιγουρα θα ειναι απιστευτη εμπειρια!και μονο το γελιο φτανει!το εχουμε μεγαλη αναγκη!φιλια πολλα!!!

Ana Márquez είπε...

Such wonderful photos!! I love the little fishes around the feet :-D Hugs!

Nil Lima da Silva είπε...

Μανία, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου και τα σχόλια τόσο καλός για το κουνέλι.
Κάνω ένα μωρουδιακά πολλά για νεογέννητα .... και μερικές μητέρες αγαπούν τα μικρά ζώα για τα ρούχα για τα μωρά τους.
Σας ευχαριστούμε για την τοποθέτηση ενός μεταφραστή για την πορτογαλική γλώσσα της Βραζιλίας στο blog σας με βοήθησε πολύ.
Είσαι πολύ καλός στην προσπάθεια για τη βελτίωση της επικοινωνίας μας.
Μια μεγάλη αγκαλιά και καλό σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

αν θέλεις θα το πιστέψεις αλλά είναι ένας τόπος που έχω βάλει σκοπό να επισκεφθώ σύντομα, πάντοτε μου άρεσε αυτό το νησί των Ιπποτών....μπράβο για την ανάρτηση!!!
πολύ χρωματιστό το σπιτάκι σου!!!
φιλιά

Αγγελικη Ν είπε...

Mania μου τι όμορφο μπλογκ που έχεις! Πόσο χαίρομαι που βρεθήκαμε! Έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα! Μαγειρική, ταξίδια, κατασκευές! Θα τα λέμε!

Σπα με ψαράκια έχω δει στο Cape Town. Έκαναν μια παρέα κοριτσιών και είχαν ξεραθεί στα γέλια γιατί τα ψαράκια τους γαργαλούσαν τις πατούσες! και ξέρεις πόσο μεταδοτικό είναι αυτό το γέλιο!!!:))
Καλό Σ/Κ Φιλάκια

apinkdreamer είπε...

πανεμορφες φωτογραφιες!!!

Leviathan είπε...

iperoxi i xenagisi!!! poli kalimera sas!!! :)

Demi είπε...

Πολύ όμορφο ταξιδάκι!!!Υπέροχες φωτογραφίες με μαγεψε η Μαλτα!!!!!!Πήγες;;αν ναι συγχαρητήρια για την επιλογή!Βραβειακι σε περιμενει στο blog μου πέρνα παρακαλώ αν θες να το παραλάβεις!Καλα να περνας!

♥byAnja είπε...

the fish spa??it seems kinda scary :)

http://fashionbymental.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Μάνια μου, υπέροχη η ανάρτησή σου για τη Μάλτα!Είχα πάει πριν μερικά χρόνια και μου θύμησες υπέροχες διακοπές! Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου! Τα spa fish δεν τα ήξερα, αλλά θα ήθελα να τα δοκιμάσω για μια φορά(μου φαίνεται γαργαλιστικό!). Πολλά συγχαρητήρια στη κόρη σου! Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο και στρεσογόνο είναι να κάνεις, να γράψεις και να παρουσίασεις τη διπλωματική εργασία 2 χρόνων (γράφω και εγώ τώρα το μάστερ μου και τα συναισθήματα της αλληλεγγύης είναι πιο έντονα).
Μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου και είναι πολύ ενδιαφέρον και προσεγμένο! Σκέφτομαι να φτιάξω και εγώ μόλις τελειώσω με το γράψιμο!
Χρύσα

fotolabida maria είπε...

Μάνια μου, η ιστορική αναδρομή για το νησί της Μάλτας και οι υπέροχες φωτογραφίες σου με ταξίδεψαν και με δίδαξαν πράγματα για μια περιοχή ακόμα ανεξερεύνητη για εμένα! Πάντως, με έπεισες να θέλω να ταξιδέψω προς εκείνη την πλευρά της Μεσογείου! Οσο για το spa fish, και τι δε θα έδινα για μια τέτοια εμπειρία!

Πολλά συγχαρητήρια στο κορίτσι μας! Στα έχω δώσει και προσωπικώς αλλά της εύχομαι και μέσω του blog καλή σταδιοδρομία και η ζωή της να είναι γλυκιά όπως τα σοκολατάκια! Και όχι επειδή είσαι φίλη μου, αλλά το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει! Υπέροχη μαμά, καταπληκτική και η κόρη! Φιλάκια!

Unknown είπε...

Quanto vorrei provare la spa con i pesciolini, deve essere stranissima :)

MANUALIDADES ARTISTICAS DE AMPARO είπε...

Hola que reportaje mas bonito, gracias por hacerte seguidora, un saludo y hasta pronto.

butterfly art είπε...

Πω, πω ... Κι εγώ θέλω να πάω στη Μάλτα...Πέρνα κι από το σπιτάκι μου να παραλάβεις το βραβειάκι που έχω για σένα!Φιλάκια!!!

MiSala είπε...

¡¡¡Felices Vacaciones!!!
Y gracias por tu visita...
Saludos!

Fanypap είπε...

Μάνια μου, μια χάρη... μπορείς να βάλεις μετάφραση στο blog σου, να μπορούν να σε διαβάζουν και οι ξένοι;; μου το ζήτησε ένας φίλος από Αμερική. φιλάκια.

marianna franchi είπε...

Bello!! Sarà stato bellissimo!! Un abbraccio

Ely21 είπε...

SALUDOS :
MUCHAS GRACIAS POR TU VISITA, SERAS SIEMPRE BIENVENIDA, COMO YA TE DIJE ME ENCANTA TU BLOG Y PODER CONOCER MAS DE TU PAIS BELLISIMO, BESITOS
ELIZABETH.

Juli είπε...

Te sigo, me seguis? :)

http://welcometothejuunglee.blogspot.com/

Anamá είπε...

Thanks for visiting, YOURS TOO BEAUTIFUL. Keep in touch, KISSES
GRACIAS POR VISITARME, PRECIOSO EL TUYO TAMBIEN. SEGUIMOS EN CONTACTO, BESOS

Unknown είπε...

very interesting. hugs

Elisa2011 είπε...

Grazie per essere passata dal mio blog, è un piacere averti tra le mie amiche, ti seguo anch'io con grande piacere.

Φιλία είπε...

Καλησπέρα, Μάνια και καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου.
Μου άρεσαν πολύ οι αναρτήσεις σου και ο τρόπος παρουσίασης. Όσο για τη Μάλτα, δεν έχω πάει αλλά θα το ήθελα πολύ και μάλιστα μετά απ' αυτή την ανάρτηση.... Θα τα λέμε..
Καλό ξημέρωμα

aliciamari είπε...

MUCHAS GRACIAS POR TU VISITA Y COMENTARIOS, TIENES UN HERMOSO BLOG,MUY LINDAS LAS FOTOS, GRACIAS POR MOSTRARLAS ES UN BUENA FORMA DE CONOCER UN POQUITO TU PAIS.
UNGRAN ABRAZO

Eudoxia είπε...

Bellísima ciudad!!hermosas fotos.Muchas gracias por tu visita a mi blog,estaremos en contacto.Un saludo desde mi Uruguay.

Laura Ivonne Servetti είπε...

Hi, thanks for your visit !! Your country is very beautiful and I like very much your blog. I follow you too, kisses !!

franca είπε...

ciao,grazie per esserti unita al mio blog,ricambio con molto piacere,queste foto sono bellissime come lo è anche i tuo blog,un abbraccio e a presto

lululan είπε...

Hola: Gracias por el comentario que dejaste en mi blog. Me han encantado las fotos de malta, espero poder ir algún día. Saludos.

Patty Cristiane είπε...

Obrigado pela visitinha em meu cantinho.... amei seu blog Parabéns!!! pode voltar sempre que quiser bjssssssssss do Brasil!!!!!!!

Jo είπε...

che immagini incantevoli!

Ανώνυμος είπε...

Hola! me gusto muchisimo tu blog! Yo fue a Malta este verano y fue estupendo! Yo hice spa fish-fue perfecto! Un abrazo, Alexandra

Παναγιώτα είπε...

Πολύ όμορφη η αναρτηση σου! Με ταξίδεψες μέσα σε λίγα λεπτά!

Jana είπε...

Hi Maria, thanks for lovely visit on my blog. Nice photos from you. I hope for next post.
Jana

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΗ ΚΙΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ 2-3 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ BACK-UP KAI NA TO ΦΥΛΑΣ ΣΕ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΗ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΑΣΧΕΤΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕ ΤΙ ΚΟΠΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ .ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

npace είπε...

Malta è bellissima e a due nuotate da casa mia.
Complimenti per il blog
nunzia
cosedilino.blogspot.com

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

Παρεμπιπτόντως μόλις ανακαλύψαμε ότι αφήσαμε ασχολίαστες τις φωτογραφίες λόγω...βραβείων! Περιττό να σου πούμε ότι είναι τέλεις όλες! Μας άρεσε ιδιαίτερα αυτή με τα ψάρια χεχεχε

sandie είπε...

I have noticed these fish spas appearing in the UK in the last year and from what you describe it sounds like a pleasant experience! Also your chocolate looks yummy..

Nil Lima da Silva είπε...

Mavia Hi, how are you?
my friend
Thank you for your affection.
His visit always makes me happy!
Hugs loving and full of joy.
Kisses from Brazil.

Έλενα Κ. είπε...

Η ανάρτηση σου με ταξίδεψε και με έκανε να ποθήσω διακοπές!

♥ Lila ♥ είπε...

Dear Mávia,
Nice too meet you!!
I really enjoyed your blog and posts.
Thanks for comming at the "Decorando o Natal".
Have a wonderful weekend!
Hugs,
Lila

Sophia είπε...

Ένα βραβείο σε περιμένει στο blog μου !!

Christina V. είπε...

Μάνια μου καλώς σε βρήκα! Καταπληκτικό το μπλογκοσπιτάκι σου και τα σοκολατάκια πώς να μην εξαφανιστούν; Φαίνονται τέλεια! Θα τα λέμε! Καλή σου μέρα!

SUSANNA είπε...

Hola bona tarde

una visita cultural molt completa, jo i vaig estar de vacances ,de això ja fa 5 anys,...i em va agradar molt, amb el teu relat, mi semblava trovar-hi altre cop,...

Spa dels peixos interesant i segur que divertit

i aquest postre hummmm, que bo

mil petonets Susanna

mollymell είπε...

What a beautiful country to visit, lots of history, that's great.

I've hear about this feet therapy, it is very intesting.

Cheers

Maria Grazia είπε...

Complimenti, il tuo blog ha tanti argomenti interessanti....volevo iscrivermi ma non ho trovato il link per farlo......ritornerò ciaooooo un bacio :°D