13/1/13

Discovering.....flowers



Colored Pencils   43X32cm

Καλησπέρα σας, 

Όλα τα φυτά που βλέπετε γύρω σας δεν υπήρχαν από πάντα.

Χιλιάδες ήρθαν από την Άπω Ανατολή, την Αμερική και την Αυστραλία. Εάν δεν υπήρχαν κάποιοι σπουδαίοι καλλιεργητές, και υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται ακόμα, το 75% των χαρακτηριστικών δυτικών φυτών θα ήταν τελείως διαφορετικό. Ουσιαστικά όσοι από εσάς έχετε κήπο, αυτός ο κήπος είναι εισαγόμενος.

Το κυνήγι των φυτών ήταν πάντα δύσκολο. Το 1910, ο Ε.Χ.Γουίλσον πήγε στα βάθη της Κίνας κυνηγώντας τον κρίνο «Regale». Το πρώτο φορτίο του σάπισε στο αμπάρι ενός πλοίου και έτσι επέστρεψε στο Μεγάλο Δρόμο του Αλατιού, με το καουμπόικο καπέλο του, το μικρό σπάνιελ του και ένα καραβάνι με 25 αχθοφόρους με σανδάλια ανοικτά στα δάχτυλα. Κατηφορίζοντας αργά και προσεκτικά στην κοιλάδα του Μιν, σε ένα «άγονο, αποκρουστικό μέρος» όπως έλεγε, έφτασε στα λιβάδια των κρίνων. Όλα καλά μέχρι εδώ…..

Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί bristol  43X32cm
Επιστρέφοντας, μία κατολίσθηση του έσπασε το πόδι και αναγκάστηκε να μείνει ξαπλωμένος σε μία στενή άκρη, κοιτώντας τον ουρανό, με έναν γκρεμό 90μ. από κάτω του, ενώ ένα καραβάνι μουλαριών που δεν μπορούσε να κάνει επιτόπου στροφή, πέρασε καλπάζοντας από πάνω του.

Εάν δεν υπήρχαν οι κίνδυνοι, δεν θα υπήρχε η έξαψη της μεγάλης στιγμής. Όπως εκείνη του Φρανκ Κίντον Γουάρντ, το 1926, όταν ανακάλυψε τη δυσεύρετη γαλάζια παπαρούνα, στο Θιβέτ. « Ξαφνικά κοίταξα και εκεί, σαν ένα γαλάζιο κομμάτι που είχε πέσει από τον ουρανό,υπήρχε ένα ποτάμι από γαλάζιες παπαρούνες αστραφτερές σα ζαφείρια στο αχνό φως».

Γαλάζια παπαρούνα
Τα Ιμαλάια είναι σημαντική περιοχή. Φυτά από αυτές τις ορεινές εύκρατες περιοχές αποδεικνύονται ανθεκτικά στην Ευρώπη. Και τα μεγάλα δάση τους δεν είναι πάντα ομοιογενή. Είναι γεμάτα από χιλιάδες διαφορετικά φυτά. Υπάρχουν πολλά σε απόμακρες περιοχές τα οποία δεν έχει καταγράψει κανείς ακόμα.

Τώρα πλέον δεν είναι θέμα τύχης. Το κυνήγι των φυτών βρίσκεται στα χέρια επιστημόνων. Διαρκώς απομονώνουν και διασταυρώνουν τα καλύτερα γονίδια ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, περισσότερα λουλούδια και αντοχή στο έδαφος.

Το τελευταίο θαύμα ονομάζεται «Μαύρος Δράκος» και παράγει 150 λουλούδια ανά μίσχο.

Black Dragon



Με όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πως θα μοιάζει ο κήπος μας, πόσο θα εξελιχθούν οι τεχνικές μας, ποια θα είναι τα υλικά μας έπειτα από 100 ή 1000 χρόνια;

Ένα υλικό του σήμερα και μια νέα τεχνική που εντυπωσιάζει επιστρατεύεται για όμορφα δαχτυλίδια. Θαλασσί σαν τις παπαρούνες του Θιβέτ και χρυσό σαν τις αχτίδες του ήλιου, για αξεσουάρ μοντέρνα και άκρως ελκυστικά για το νεοφερμένο 2013.

Rings using glaze




Καλή Χρονιά!!

                        Mania


32 σχόλια:

Daphnofila art jewelry είπε...

Mania καλή χρονιά. Θαυμάσια ανάρτηση με ωραία εισαγωγή, όμορφους πίνακες και έναν πολύ ωραίο επίλογο με πανέμορφα δαχτυλίδια.Πολλά φιλιά!

Silvia είπε...

Qué anillos tan bonitos.
Son una maravilla.
Un saludo y Feliz 2013.

Ποδηλάτισσα είπε...

'Αριστη δουλειά Μαρινάκι μου!!!! έτσι για να βλέπει η γειτονιά τι αστέρια έχει η τάξη μας!!!!!

Niatta είπε...

Καλή χρονιά!
Υπέροχοι πίνακες και ιστορίες!
Για τον Black Dragon όμως θέλω να πω ότι έχω το λευκό ξαδελφάκι του, που παιδεύτηκα πολύ για να βρω την επίσημη ονομασία του.
http://e-crochet.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
Πολλά φιλιά!!!

Δημιουργία είπε...

Όμορφα αυτά που μας είπες για τα λουλούδια μα και τα δικά σου αν και ζωγραφιστά είναι πανέμορφα.

tatiana_osipova είπε...

Dear Mania, so beautiful flowers and rings! I like these rigs very much!

{Marianna} είπε...

Τι ωραίες πληροφορίες μας έδωσες για τα λουλούδια! Και τι όμορφα αυτά που έχεις ζωγραφίσει εσύ! Όσο για το glaze, φαίνεται φανταστικό, τι είναι;

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Υπέροχοι οι πίνακες με τα χρωματιστά μολύβια,μου άρεσαν πολύ!!!Ενδιαφέρουσα ανάρτηση και εντυπωσιάστηκα με την υπαρξη της μπλέ παπαρούνας...Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες....Καλή και ευτυχισμένη Χρονια, πολύ δημιουργική και χαρούμενη!!!

Alessandra είπε...

The paintings are wonderful, especially the roses. The rings are very beautiful.
Kisses
Alessandra

alex είπε...

χαχαχαχααααααα!εσυ να τα βλεπεις που μου λες διαφορααααα!σουπερ ειναιιιι!...αν σκεφτεις ποσα μαθηματα εχεις κανει και που εισαι και ολιγον κουλη αν και στο αριστερο χερι χαχαχαααα καταφερες να μας πεταξεις τους οφθαλμους(λεγεεεε εσυ οτι θελεις...τα ακουω βερεσε αχαχαα)
Αυριο στο μαθημα σου μικρη μου χχιχιιι)

Maria Villioti είπε...

Να και τα χρωματιστά μολυβάκια!!!Τέλεια τα λουλούδια σου Μαρινάκι (είσαι λουλουδοζωγράφος...πως να το κάνουμε)!!!Όλα τα μπορούμε όταν θέλουμε! Συνέχισε όσο έχεις όρεξη και θα κάνεις αριστουργήματα πολλά!Πόσο χαίρομαι!Η μπλε παπαρούνα είναι απλά θαύμα!Φιλιά πολλά...

para-kelsoscooks είπε...

Φτου μου!!!!
Δεν έλεγα τίποτα άλλο.
Η ποδηλάτισσα.....
Η Μισιρλού......
Και τώρα εσύ.....
Τώρα σίγουρα πάω να κρυφτώ.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Μάλλον θέλατε κάποιον να μαζέψει το κοπάδι των ταλαντούχων, δεν εξηγείται αλλιώς τόση ζωγραφική έξαρση...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑρινάκι και χαίρομαι που σ αρέσουν και σένα τα λουλούδια. Τις γαλάζιες παπαρούνες δε γνώριζα την ύπαρξή τους (αναμένω την εμφάνιση των λατρεμένων κόκκινων) όσο για το "κεράκι" κι εγω γνώριζα το λευκό (κι αυτό το αγαπώ πολύ) που είναι και δηλητηριώδες παρεμπιπτόντως
Φιλάκια πολλά Αστέρι!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ελμιράκι είπε...

Kalhmera! Yperoxa louloudia kai fantastika xromata! bravo sou!

Handmade by Mika είπε...

Πολυ μυρωδάτη και ανοιξιατικη ανάρτηση! Οπως και οι πινακες σου!
Σουπερ! Μου φωτισες την μερα μου !
Φιλια πολλα

anthivolon είπε...

Ομολογώ ότι η πρόοδός σου είναι ολοφάνερη καλή μου συμμαθήτρια!!! Ωραίες οι πληροφορίες σου και ενδιαφέρουσες πολύ, μα οι ζωγραφιές σου τις επισκίασαν!!! Τα χρωματισςτά μολύβια σου πάνε ιδαίτερα, νομίζω!!!!

debbgoud είπε...

πολύ όμορφα και τα λουλούδια σου και τα δαχτυλίδια!Καλή και δημιουργική Χρονιά!!

Pepi είπε...

Σαν αληθινά τα λουλούδια του πίνακά σου! Απ'ότι βλέπω φάνηκαν πολλά αστέρια στην γειτονιά! Και όλα λάμπουν το καθένα με τον δικό του τρόπο! Καλή εβδομάδα, Μαρίνα!

Unknown είπε...

καλησπέρα Μάνια μου
τι όμορφη επιμορφωτική λουλουδένια ανάρτηση!!!Μακάρι να γνωρίζαμε όλες τις ιστορίες των λουλουδιών,από που ήρθαν κτλ.αλλά δύσκολο-))
Υπέροχοι ο πίνακες,και καταπληκτικά τα δαχτυλίδια-)))
Ας αγπάμε τη φύση για να μας αγαπάει και αυτή-)))
πολλά φιλιά-)))
Υ.Γ.O black dragon...τέλειο λουλούδι

Fanypap είπε...

Υπέροχα τα λουλούδια σου Μάνια μου!!! Πανέμορφα!!Μπράβο σου!! Ευχαριστούμε για τις τόσο όμορφες πληροφορίες!!! και το δαχτυλίδι πανέμορφο!!!Η γαλάζια παπαρούνα λατρεμένη!!! φιλάκια πολλά, καλή δημιουργική χρονιά!!!

Good Ghost είπε...

very nice :)

Unknown είπε...

ξετρελαθηκα μ αυτα τα δαχτυλιδια σου..δεν καταλαβα για ποιο υλικο λες κ για την τεχνικη αλλα το αποτελεσμα ειναι υπεροχα ομορφο..λατρεψα το χρυσαφι δαχτυλιδι..χιλια μπραβο

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλή χρονιά.Ωραια παρουσίαση και πληροφορίες για τα λουλούδια - ευχαριστούμε.Οι πίνακες σου και τα κοσμήματα σου μου άρεσαν.

marilise είπε...

Υπέροχα χρώματα υπέροχα υλικά !!!!
Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να συμμετέχεις στο πανηγύρι του stars and icicles και για τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισες το τελευταίο δίμηνο Περιμένω τη διευθύνση σου στο email katitimou@gmail.com Καλή αντάμωση στο χριστουγεννιατικο πανηγύρι μας τον Νοέμβρη .

Kate Astolat είπε...

Καλή χρονιά Μάνια μου!
Να είναι δημιουργική και γεμάτη χρώματα, σαν τη σημερινή σου ανάρτηση!
Φιλιά!

purpleleath είπε...

Πανέμορφα λουλούδια και υπέροχα δαχτυλιδάκια!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!! Πολλά φιλιά!!!

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχοι οι πίνακες με τα λουλούδια!!!Και οι πληροφορίες που τους συνοδεύουν πολύ ενδιαφέρουσες!Όσο για τα δαχτυλιδάκια τέλεια!Καλή και ευτυχισμένη Χρονιά εύχομαι και με πολλές δημιουργίες!Φιλάκια πολλά!

fotolabida maria είπε...

ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!!!Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ????
ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!!!ΕΙΝΑΙ Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

Φιλία είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται σ' αυτό το γκρουπάκι..... σαν θαύμα μου φαίνεται που μάθατε όλες να ζωγραφίζετε τόσο ωραία!!!!Μια μια μας πετάτε στα μούτρα κάτι "εργάρες" που με κάνετε να πρασινίζω από ζήλια!!!! Ούτε εσύ παιδί μου Μάνια δεν ήξερες να ζωγραφίζεις; Απίστευτο!!!!
Υπέροχα και τα λουλούδια σου αλλά και τα δαχτυλίδια φανταστικά!!!
Φιλιά πολλά

Tante Kiki είπε...

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και χαρά. Πανέμορφη ανάρτηση και ό,τι πρέπει για αρχή της χρονιάς!

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

Γειά σου Μάνια μου!!!Τι να πώ ζωγραφίζεις τόσο όμορφα!!Μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ τα έργα σου.Τα δαχτυλίδια πολύ ιδιαίτερα αν και δεν ξέρω τι υλικό ειναι αυτό που λές το αποτέλεσμα τέλειο.Η ανάρτηση οπως πάντα υπέροχη αυτό το τελευταιο λουλούδι δεν το είχα ξαναδεί ειναι πανέμορφο δεν χορταίνω να το κοιτάζω,γιατί το καημένο το λένε μαύρο δράκο;;!!Εύχομαι καλή συνέχεια σε οτι κάνεις πολλά φιλιά!!!

Fotini Crafthappy είπε...

Ψάχνω τρόπο να σχολιάσω στην τελευταία σου ανάρτηση, αλλά τζίφος !
Είναι υπέροχα τα κοσμήματά σου και σ' ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τα υλικά κατασκευής !
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι με πολλή πολλή δημιουργικότητα ! Αγαλιάζουν οι οφθαλμοί μας !!!