4/4/16

Wedding Liquer



Τον άλλο μήνα έχουμε γάμο. Μαζί με την μπομπονιέρα θα δώσουμε και ένα λικεράκι. Όλο το χειμώνα έφτιαχνα διάφορα λικέρ. Πορτοκάλι, μανταρίνι,λεμόνι, περγαμόντο, κυδώνι, μαστίχα, μέντα, ρόδι.


Ένα δεν μπόρεσα να φτιάξω γιατί δεν ήταν η εποχή του. Όμως σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι φανταστικό και έχει υπέροχο χρώμα.


Σας δίνω την συνταγή και μόλις βρεθείτε κοντά σε αγρό κοιτάξτε να μαζέψετε πέταλα.

Λικέρ Παπαρούνας

Υλικά

50 γρ. πέταλα παπαρούνας (είναι ελαφριά και γιαυτό να μαζέψετε πολλά)
Μισό λίτρο κονιάκ άσπρο(στο άσπρο δείχνει πολύ πιο έντονο  το χρώμα της παπαρούνας)
Φλούδες από 2 λεμόνια
Ανθόνερο πορτοκαλιάς ή όποιο ανθόνερο έχετε
500 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και κλείστε τα αεροστεγώς σε βάζο. Αφήστε τα να λιώσουν μέσα στο βάζο για 10 ημέρες.
Μόλις  περάσουν οι 10 ημέρες, φτιάξτε σιρόπι με 10 cl νερό και την ζάχαρη.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, προσθέστε το στα υλικά που έχετε μέσα στο βάζο.  Αφήστε τα έτσι για 20 ημέρες και μετά τα φιλτράρετε και τα βάζετε σε μπουκάλια.


Καλή επιτυχία!!!





2 σχόλια:

Νίκη είπε...

Εχω ακούσει κι έχω φτιάξει πολλά λικέρ αλλά λικέρ παπαρούνα; Μου φαινεται απίδτευτο! Δε μπορώ να φανταστώ τη γευση του...
Η ώρα η καλή για το γάμο!!

Φιλία είπε...

Η ώρα η καλή!!!
Ώστε λικέρ παπαρούνα.... Πρώτη φορά το ακούω και, φυσικά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευχαριστούμε!
Φιλάκια