23/12/18

Χριστούγεννα 2018




Christmas home decoration
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ξεκινάμε τις  προετοιμασίες. Βγάζουμε τα χριστουγεννιάτικα δένδρα από τις κούτες τους, τα στολίδια διαλέγουν που θα κρεμαστούν, οι γιρλάντες τοποθετούνται και το άστρο παίρνει την θέση του στην κορυφή, και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια επιτέλους ανάβουν.



Οι γιορτές ξεκινούν με την ίδια διάθεση για γιορτινά τραπέζια, γεμάτα με οικογένειες και φίλους γύρω τους, με καλό φαγητό, μουσική και καλό κρασί.

Εθιμο θεωρείται η γεμιστή ψητή γαλοπούλα στο γιορτινό τραπέζι. Ως ξενόφερτο  υιοθετήθηκε στη χώρα μας για το τραπέζι των χριστουγέννων ή της πρωτοχρονιάς, με τη γαλοπούλα να εμφανίζεται στο τραπέζι γεμιστή ή σκέτη, πάντοτε όμως ψητή στον φούρνο, με πατάτες και χειμερινούς καρπούς γύρω της.
Ωστόσο, εχει  διαδοθεί στην ελλάδα από τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα. Εκτρέφεται δε και μαγειρεύεται σε εορταστικές περιπτώσεις, κυρίως σε τραπέζια με πολλούς και επίσημους καλεσμένους , από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι περιοχές όπου υιοθετήθηκε νωρίτερα και πιο εύκολα στην τοπική κουζίνα είναι η Μακεδονία και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου.


Για να γίνει το κρέας του γάλου πιο νόστιμο, τον τελευταίο μήνα οι νοικοκυραίοι τον τάιζαν με ξηρούς καρπούς, κυρίως φουντούκια και καρύδια, και πρόσεχαν ιδιαίτερα τη διατροφή του, για να γίνει το κρέας του που νόστιμο και αρωματικό.
Δεν υπάρχει περιοχή στην ελλάδα, που να μην περιλαμβάνει κότα ή κόκορα στα γιορτινά γεύματα. Σε σούπα για το βράδυ των Χριστουγέννων ή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.
Οσο για την γέμιση οι παραλλαγές της είναι πολλές. Κουκουνάρι, κάστανα σταφίδες και κιμά. Επίσης αγρια μανιτάρια, φρέσκα φρούτα, αγρια χόρτα, και διάφορα μυρωδικά.
christmas mixed media with https://www.facebook.com/Misirloumisirlou/
Μία συνταγή για να ψηθεί η γαλοπούλα και να παραμείνει ζουμερή είναι ένα κοκτέιλ που με το μισό θα τρίψετε την γαλοπούλα πριν την βάλετε στο ταψί και με το υπόλοιπο μισό κατά την διάρκεια του ψησίματος θα κάνετε ενέσεις στο σώμα της γαλοπούλας.
Υλικά
½ κούπα κονιάκ ή ουίσκι, ¼ κούπας μέλι, ¼ κούπας χυμό λεμονιού, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, ½ κούπα μαργαρίνη λιωμένη ή ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Εύχομαι να εχετε όλοι ευτυχισμένες γιορτές και πάνω από όλα την υγειά σας!! Πιστέψτε με είναι το καλύτερο και ακριβότερο δώρο!!
 
Christmas gifts for my daughter's pharmacy


Handmade christmas painting for little children



Ευτυχισμένο το